KANSALAISKESKUSTELUN kulku

KANSALAISKESKUSTELU on tieteellinen koe, jossa tutkitaan demokraattisen keskustelun vaikutuksia. Keskustelu järjestettiin Turun yliopistossa lauantaina 18.11.2006 klo 9.00 - 19.00. Osoite on: Publicum, Assistentinkatu 7, Turun yliopisto.

Image 1

Keskustelu käydään ohjatusti pienryhmissä. Pienryhmäkeskusteluissa on paikalla valvoja, joka vastaa siitä, että jokainen ryhmän jäsen saa käyttää puheenvuoroja ja että keskustelu on asiallista ja toisten mielipiteitä kunnioittavaa. KANSALAISKESKUSTELUSSA erilaiset mielipiteet ovat sallittuja. Keskustelussa pyritään sellaiseen mielipiteiden vaihtoon, jossa toisten mielipiteitä kunnioitetaan. Osallistujien toivotaan perustelevan mielipiteensä. Keskustelu perustuu ajatukselle, että ydinvoimakysymyksessä ei ole oikeita tai vääriä mielipiteitä, eikä kellään ole tietoa lopullisesta totuudesta ydinvoimasta. Osallistujien toivotaan suhtautuvan avoimesti ja ilman ennakkoluuloja toisten esittämiin mielipiteisiin ja olevan myös valmiita muuttamaan omaa kantaansa.

Ennen varsinaista keskustelua osallistujat saavat kirjallista informaatiota ydinvoimakysymyksestä, ja heillä on tilaisuus kuulla asiantuntijoiden esittämiä näkökantoja ydinvoimakysymykseen. Osallistujat voivat myös esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Asiantuntijoina toimivat kansanedustaja Janina Andersson (vihr.), johtaja Anneli Nikula (Teollisuuden Voima), ympäristönsuojelukoordinaattori Jouni Nissinen (Suomen luonnonsuojeluliitto) ja kansanedustaja Martin Saarikangas (kok.).

Kansalaiskeskustelun aikataulu

9:00 Ilmoittautuminen, kahvi ja tervetulotoivotus
9:30 Ohjeistus ja ydinvoimaa koskevan asiantuntijamateriaalin lukeminen
10:30 Ydinvoimaa kannattavien ja vastustavien asiantuntijoiden kuuleminen
11:50 Yleiskeskustelu
12:30 Lounas
13:30 Pienryhmäkeskustelu
15:30 Kahvi
16:00 Pienryhmäkeskustelu
19:00 Päivällinen ravintola Macciavellissä

© Democracy: A Citizen Perspective (D:CE), Fänriksgatan 3 A, 20500 Åbo, tel +358 (0)2 215 31 (växel),
fax +358 (0)2 215 4585.